Σνακ για τη δουλειά!
Σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές για να έχεις μαζί σου στη δουλειά, στο δρόμο, στο αμάξι ή ακόμα να τις να βάλεις στην σχολική τσαντούλα του παιδιού.
1. Μπισκότα βρώμης με αποξηραμένα φρούτα
- 1 κούπα βρώμης μουλιασμένη
- 1 κούπα πούδρα αμυγδάλου
- 3 χουρμάδες ψιλοκομμένους
- 3 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- ½ κούπα σταφίδες
- 100γρ λιωμένο βούτυρο
- 3 κ.σ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
* Μουλιαζουμε τη βρώμη σε νερό ώστε να εξουδετερωθει το φυτικό οξύ που περιέχει και το οποίο δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά της τροφής
Εκτέλεση- Μουλιάζεις τη βρώμη αποβραδίς
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200C, στις αντιστάσεις
- Σουρώνεις τη βρώμη
- Βάζεις τη βρώμη σε ένα δοχείο μαζί με όλα τα υλικά, ανακατεύεις καλά και έχεις έναν υδαρή πολτό.
- Βάζεις λαδόκολλα σε ένα ταψάκι
- Βάζεις κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα
- Ψήνεις για 15’ λεπτά
2. Ωμοφαγικές μπάρες με χουρμάδες και κακάο
Συστατικά
- 1 κούπα χουρμάδες
- ½ κούπα pecans ή καρύδια ή άλλο ξηρό καρπό
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζεις τους χουρμάδες με το αλάτι στο μούλτι και αλέθεις για λίγα λεπτά.
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το μέλι για να «δέσει» καλύτερα η μπάρα.
- Τις σχηματίζεις και τις βάζεις στο ψυγείο για λίγες ώρες.
3. Μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη
- 4 μεσαίες ώριμες μπανάνες ή 3 μεγάλες
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ φλιτζανιού βούτυρο ξηρών καρπών
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή λιωμένο βούτυρο
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. Σόδα
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. Αλάτι
- ½ φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 C
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις τις μπανάνες, το μέλι, τη βανίλια, το άλειμμα ξηρών καρπών και το λάδι καρύδας.
- Προσθέτεις ένα ένα τα αυγά και ανακατεύεις απαλά.
- Έπειτα βάζεις τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τα κομμάτια σοκολάτας.
- Τοποθετείς το μίγμα σε φόρμα και ψήνεις για 25-30 λεπτά.
4. Κρέπες με αλεύρι καρύδας
Συστατικά
- 4 αυγά
- 110 γρ τυρί κρέμα
- 20 γρ βούτυρο
- 4 γρ αλεύρι καρύδας
- Βανίλια
- 20γρ μέλι ή αλάτι, ανάλογα πως τις θέλετε.
- Λάδι καρύδας για το τηγάνι
Εκτέλεση
Τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο με το τυρι.
- Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι καρύδας.
- Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο από το μίγμα, ανάλογα το σκεύος μας.
- Μόλις πάρει λίγο χρώμα από κάτω, γυρίζουμε με μια σπάτουλα.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες
- Γεμίζουμε με ότι μας αρέσει
Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος πράγματι, το καταλαβαίνω! Ωστόσο αυτές οι συνταγές είναι γρήγορες και εύκολες και μπορούν να σε καλύψουν για την εβδομάδα στη δουλειά. Εγώ τις ετοιμάζω από το σαββατοκύριακο, το οργανώνω και σαν παιχνίδι καμιά φορά με τον γιο μου, και έτσι μες την εβδομάδα, το μόνο που έχω να κάνω είναι να τα βγάλω από το ψυγείο!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
-Πένυ
iToocan staff member