Πολλές από εμάς επιλέγουμε να γυμναζόμαστε στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο και όχι σε κάποιο γυμναστήριο, είτε ακολουθώντας εμπειρικά κάποιο πρόγραμμα είτε παρακολουθώντας κάποιο βίντεο από το διαδίκτυο, ανάλογα με την προπόνηση που μας ταιριάζει. Η προσθήκη διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, μπορεί να κάνει τις ατομικές μας προπονήσεις πιο ευχάριστες και να μας δώσει κίνητρο, με το οποίο μπορούμε να θέτουμε στόχους και να παραμένουμε παρακινημένες. Πώς μπορείς να γίνει πιο διασκεδαστική η προπόνησή? Με κάποιον εξοπλισμό άσκησης, από σκοινάκι μέχρι ρόλερς! Παρακάτω σου έχουμε κάποιοες προτάσεις ώστε να απολαμβάνεις περισσότερο την προπόνησή σου.

Τα λάστιχα γυμναστικής και οι δακτύλιοι για το πιλάτες είναι βέβαια κλασικά βοηθήματα για την προπόνηση στο σπίτι, ωστόσο εμείς σου παραθέτουμε κάποια άλλα διασκεδαστικά όργανα, για ποικιλία και διασκέδαση!

  1. FEET UP

Το FeetUp είναι ένας σκελετός από ξύλο, με μαξιλαράκι που υποστηρίζει τους ώμους. Είναι ένα όργανο που θα σε βοηθήσει στη γιόγκα και στην δυναμοποίσηση του κορμούς σου. Είναι εξαιρετικά βοηθητικό για τις αναστροφές της γιόγκα, χτίζοντας δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία, χωρίς πίεση στον αυχένα και στην σπονδυλική στήλη.

 

  1. ΣΧΟΙΝΑΚΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Το κλασικό σχοινάκι, που από παιδιά παίζουμε, είναι ένα από τα καλύτερα όργανα για διασκεδαστικές προπονήσεις. Είναι μια καρδιαγγειακή άσκηση που βοηθά στον συντονισμό και στην κίνηση, τονώνει όλους τους μυς του σώματος, αυξάνει την κυκλοφορία του σώματος, καίγοντας ταυτόχρονα λίπος.

 

  1. ΠΑΤΙΝΙΑ ‘Η ΡΟΛΛΕΡΣ

Τα πατίνια καίνε περίπου 250 θερμίδες κάθε 30 λεπτά, ενώ παράλληλα τονώνουν τους μηρούς, τους γλουτούς και ενισχύουν τον κορμό σου, καθώς για να πάρεις φόρα χρησιμοποιείς τα χέρια και τους ώμους, περιστρέφοντας το πάνω μέρος του κορμού σου. Είναι προπόνηση που συμβάλλει στην ενδυνάμωση και στη σύσφιξη των  μυών σου και βελτιώνει την ισορροπία σου. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι πρόκειται για προπόνηση που επιβαρύνει πολύ λιγότερο, σε σχέση με το τρέξιμο για παράδειγμα, τις αρθρώσεις.  Και πραγματικά είναι τόσο διασκεδαστική! Μην ξεχάσεις τα προστατευτικά για τα γόνατα και τους αγκώνες

  1. ΣΤΡΩΜΑ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Γιατί έχουμε βάλει το στρώμα βελονισμού σε αυτή τη λίστα? Μα γιατί είναι είναι ένα καταπληκτικό όργανο για φυσική αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την χαλάρωση της έντασης, των σφιγμένων μυών ενώ έχει κ οφέλη στην κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους, το άγχος και χαλαρώνει το σώμα. Τα στρώματα βελονισμού λειτουργούν όπως περίπου και ο βελονισμός: μικρές ακίδες ασκούν πίεση στο σώμα, βοηθώντας το να απελευθερώσει ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, παρέχοντας έτσι μια αίσθηση χαράς και ευτυχίας, ενέργειας και ανακούφισης. Απλά αφέσου στην πίεση που ασκεί στο σώμα σου, θα νιώσεις ζέστη, χαλαρώνοντας τους μυς και το σώμα και υποστηρίζοντας την φυσική αποκατάσταση.

 

  1. ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Εντάξει, ο ρουχισμός δεν είναι ακριβώς ‘εξοπλισμός’, ωστόσο είναι μια εξαιρετική επένδυση για τις ατομικές προπονήσεις στο σπίτι. Υπάρχουν ρούχα προπόνησης που με τη σύνθεση τους, βοηθούν την προπόνηση και την κάνουν πιο αποτελεσματική, προσφέροντας την κατάλληλη συμπίεση και εξασφαλίζοντας χαμηλή δόνηση και μυϊκή ένταση. Η τεχνολογία σύσφιξης διαμορφώνει τη μέση σου και η πίεση ενεργοποιεί και τονώνει τους γλουτούς και τους μηρούς σου. Στην iToocan μπορείς μπορείς να βρεις πολλά τέτοια ρούχα με τέλεια εφαρμογή

   

 

Όποιο είδος εκγύμνασης και να επιλέξετε, όποιο όργανο έχετε για βοήθεια ή για να την κάνετε πιο διασκεδαστική, μην ξεχνάτε να αφιερώνετε λίγο χρόνο για διατάσεις που να διαρκούν τουλάχιστον 30-40 δευτερόλεπτα, στο τέλος της κάθε προπόνησης.

Εάν έχετε ιδέες να συμπληρώσουν τη λίστα  μας, θα χαρούμε να μας τις στείλετε!

 

-iToocan Team

 

 -Inside text unknown photos taken from the web

-Main Photo by Elena Kloppenburg on Unsplash