ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Η κουλτούρα της δίαιτας σχετίζεται με την αντίληψη οτι όσο πιο μικρό είναι το σώμα μας, όσο πιο μικρό νούμερο φοράμε στα ρούχα, τόσο πιο πολύ εκτιμάμε την εαυτή μας. Ουσιαστικά σχετίζουμε την αξία μας με βάση την εμφάνισή μας ή το σχήμα του  σώματός μας. Οι περισσότερες από εμάς, αν όχι όλες, έχουμε επηρεαστεί από την κουλτούρα της δίαιτας ή έχουμε νιώσει οτι δεν είμαστε καλές. Αυτή είναι μια αντίληψη που πρέπει να ξεφορτωθείς! Πάνω απ’ όλα είναι η ευημερία και η υγεία σου, και αυτά πρέπει να είναι οι προτεραιότητές σου στην αυτοφροντίδα, όχι για έναν αριθμό στη ζυγαριά ή για ένα νούμερο μικρότερο στα ρούχα. Ξεκίνησε την αναστροφή αυτής της αντίληψης εντοπίζοντας αρχικά που και πώς έχει εμφανιστεί στη ζωή σου και στη συνέχεια δούλεψε με τον εαυτό σου για να ανακτήσεις τη δύναμή σου σε θέματα διατροφής. Το φαγητό, είναι απλώς φαγητό. Μας δίνει ενέργεια, μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα μερικές φορές, είναι μία απόλαυση. Δεν είναι ούτε «καλό», ούτε «κακό». Είναι μια λεπτή αλλά τεράστια διαφορά στη νοοτροπία και η επιλογή να αγαπήσεις το σώμα σου όπως είναι, θα σε αλλάξει και θα σου προσφέρει ενδυνάμωση. 

ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Δεν είσαι το σώμα σου, έχεις ένα σώμα! Είναι δικό σου για να το φροντίσεις και όταν το συνειδητοποιήσεις, θα αλλάξουν τα πράγματα. Όταν θα συνειδητοποιήσεις οτι δεν προσδιορίζεσαι από το σώμα σου και σχετίσεις τον εαυτό σου με το αυτό, τότε θα καταφέρεις αυτή η σχέση να έχει όλες τις ιδιότητες μιας σπουδαίας σχέσης: Εμπιστοσύνη, Σεβασμό και Επικοινωνία. Πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό? Μπες σε μια συνεχή συζήτηση με το σώμα σου καθημερινά. Άκουσέ το και αντιμετώπισέ του σαν είναι κάποι@ που αγαπάς. Αυτό είναι ένα σπουδαίο βήμα στο δρόμο προς την αυτοαγάπη.

 ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ

Το κυνήγι της τελειότητας είναι το κυνήγι μιας ψευδαίσθησης. Το γεγονός ότι πιστεύουμε ακόμη και ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω "εκεί έξω" που είναι τέλειο είναι ακριβώς αυτό που μας κρατάει πίσω. Μόλις το αφήσετε αυτό, συμβαίνει κάτι απίστευτο... Μπορείτε να είστε ο εαυτός σας. Υπενθύμιση: δεν θα αποκτήσετε ποτέ ένα σώμα που αγαπάτε, μισώντας το. Θα αποκτήσετε ποτέ ένα σώμα που αγαπάτε μόνο με το να το ΑΓΑΠΑΤΕ, οπότε σταματήστε να λέτε στον εαυτό σας ότι θα το κάνετε αυτό μόνο όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο βάρος ή μέγεθος. Και αν αναβάλλετε να κάνετε κάτι στη ζωή σας επειδή το σώμα σας δεν είναι ακόμα "τέλειο", σταματήστε να περιμένετε. Ξεκινήστε ΤΩΡΑ. Όταν εγκαταλείψετε αυτή την ιδέα της τελειότητας, μπορείτε επιτέλους να αρχίσετε να αγκαλιάζετε αυτό που πραγματικά είστε.

 ΝΙΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙΣ

Η συναισθηματική υπερφαγία, είτε είναι σε ήπιο βαθμό είτε έχει καταλήξει σε κάποια παθολογία, είναι ένας τρόπος να καταστείλουμε ένα συναίσθημα που δε θέλουμε να νιώσουμε. Μια άσχημη μέρα στη δουλειά, μια δύσκολο περίδος στη σχέση σου ισοδυναμεί με μια σοκολάτα χωρίς καν να το καταλάβεις. Είναι ένα τέχνασμα, μια προσωρινή παρηγοριά και απόσπαση της προσοχής σου στο πρόβλημα και στα αίτια του. Αντί να προσπαθείς όμως να ‘φας’ το συναίσθημά σου, επέτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει, να αισθανθεί πραγματικά, μην ενοχοποιείς το συναίσθημά σου και μην προσπαθείς να αιτιολογήσεις. Προσπάθησε να δεις τον πραγματικό λόγo της συμπεριφοράς σου και όταν μπορέσεις να εξασκηθείς στο να αισθάνεσαι πραγματικά τα συναισθήματά σου, θα δεις οτι δεν είναι απαραίτητο να καταναλώσεις ένα κιλό παγωτό.

 ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ

Η κουλτούρα της επιτυχίας έχει συνδεθεί με την ευτυχία- για λόγους που δεν ανήκουν στο παρόν άρθρο. Η ευτυχία μοιάζει πια με ένα προορισμό που πρέπει να φτάσουμε τρέχοντας, με ένα αριθμό που πρέπει να πετύχουμε, με αποτέλεσμα είτε να μην ‘φτάνουμε’ ποτέ εκεί είτε να όταν φτάνουμε, να μη νιώθουμε ευτυχισμένες. Γιατί? Επειδή η ευτυχία είναι μέσα μας πάντα, δεν συνδέεται με ένα επίτευγμα ή με αριθμούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να την επιλέξουμε.

 -iToocan Team