Αγαπάμε πολύ το καλοκαίρι για πολλούς και διάφορους λόγους! Ένας απο αυτούς είναι και τα υπέροχα φρούτα και λαχανικά που μας βρίσκουμε την εποχή αυτή. Εν μέσω καύσωνα λοιπόν αποφασίσαμε να κλείσουμε το φούρνο και να φτιάξουμε συνταγές δροσερές, ελαφριές και θρεπτικές που βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει τη ζέστη χωρίς να το επιβαρύνουν.

1.Κρέμα από πεπόνι

Υλικά

300 γρ πεπόνι

¾ φλ γάλα αμυγδάλου

2 ½ κ.σ σπόρους chia

2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

12 φύλλα μέντας

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ το πεπόνι και το πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν κρεμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε γυάλινα σκεύη και τα βάζουμε στο ψυγείο για δώδεκα περίπου ώρες ώστε να πήξει η κρέμα.

2.Εύκολα και θρεπτικά παγωτίνια

Υλικά

200 γρ χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι

130 γρ φυστικοβούτυρο

1,5 κ.σ κακάο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 1-2 ώρες, τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια πάστα. Προσθέτουμε τα άλλα δύο υλικά και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενή πάστα. Την βάζουμε σε παγοθήκες, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη. Χρειάζονται περίπου οχτώ ώρες για να παγώσουν καλά.

3.Παγωτό σοκολάτα- μπανάνα

Υλικά

3 μπανάνες ώριμες

2/3 της κούπας γάλα

3 κ.σ κακάο

1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσουν. Αφού παγώσουν, τις αφήνουμε για πολύ λίγο έξω, να μην χαλάσουν τα μαχαίρια από το μπλέντερ και τις χτυπάμε με 2-3 κουταλιές από το γάλα. Μόλις θρυμματιστούν προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κακάο και το μέλι ώσπου να γίνουν μια κρέμα. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για μισή ώρα και απολαμβάνουμε!

Καλή απόλαυση!

iToocan Team

 

 Πηγές : 

https://theveggiesisters.gr/

https://www.dairy-free.eu/

Photo by George Chandrinos on Unsplash