Thessaloniki Walking Tours

Σήμερα επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε μια φοβερή ομάδα της πόλης που μπορείτε να ακολουθήσετε, να περάσετε υπέροχα μαζί τους, να μάθετε πράγματα μέσα από τις φανταστικές τους αφηγήσεις και να ανακαλύψετε πώς έχει χτιστεί η σύνθετη ταυτότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την ιστορία και τους ανθρώπους της.

H Thessaloniki Walking Tours λοιπόν, είναι μια ομάδα που οργανώνει θεματικούς περιπάτους ανασύροντας ‘τη μνήμη μια πολυπολιτισμικής πόλης συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι, αναζητούν τις ανθρώπινες και άγνωστες ιστορίες που κρύβονται πίσω από γνωστά αλλά και λιγότερα γνωστά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές’

Η Thessaloniki Walking Tours οργανώνει περιπάτους με τις εξής θεματικές :

- Μια πόλη, πολλά πρόσωπα, αναρίθμητες ιστορίες : μια διαδρομή μέσα στην πόλη και την ιστορία της, η οποία ξεκινά από την ελληνιστική περίοδο και φτάνει μέχρι τον 20ο αιώνα.

-Ρωμαϊκή και Βυζαντινή διαδρομή : μια περιήγηση στο ρωμαϊκό και βυζαντινό παρελθόν της πόλης. Από τον Πύργο Τριγωνίου μέχρι την Ροτόντα, με την ομάδα θα ανακαλύψετε τα ορατά και κρυφά ίχνη του ρωμαϊκού και του μεσαιωνικού κόσμου

-Εβραϊκός περίπατος στη Θεσσαλονίκη: Μνήμη και Γεύσεις :  ένας περίπατος που συνδέει τόπους, χώρους, δρόμους, αγορές της πόλης με το Εβραϊκό στοιχείο ενώ ταυτόχρονα, μπορείτε να ανακαλύψετε τη σεφαραδείτικη κουζίνα με τα υπέροχα υλικά της.

-Σκοτεινή Μνήμη : μια περιήγηση στον 20ο αιώνα της πόλης, μια διαδρομή στο κέντρο της πόλης που ανασύρει δολοφονίες, μυστήριο, απώλειες και τραύματα στις μυστικές γωνιές και σημεία της πόλης.

-‘Σελανίκ: Το ρόδο του Σουλτάνου’ :ιστορία και θρύλοι, μνημεία και ίχνη της Οθωμανικής περιόδου, μια πρωτότυπη διαδρομή μέσα από μια  καινοτόμα προσέγγιση.

-Στα ίχνη των θεών της πόλης: Στον περίπατο αυτό που εκτείνεται από τον ναό των Αγίων Αποστόλων μέχρι τον Φραγκομαχαλά, θα ανακαλύψετε τα ίχνη που άφησαν οι θρησκείες, οι μυστικές σέκτες, τα δόγματα αλλά και τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτά.

- Οι δρόμοι της φωτιάς: ένας περίπατος-χαρτογράφηση της διαδρομής της πυρκαγιάς του 1917 που ολοκληρώνεται με προβολές στο Μουσείο Φωτογραφίας της πόλης.

-Από πύργο σε πύργο : από τον πυργίσκο του δυτικού τείχος της πόλης έως τον Λευκό Πύργο θα ανακαλύψετε άγνωστες ιστορίες της πόλης.

-‘Δρόμοι -Μέγαρα-Στοές’ : μια διαδρομή στα στενά της Δραγούμη και της Βενιζέλου που μπορείτε να δείτε την ιστορική εξέλιξη της αρχιτεκτονικής της πόλης.

Η Thessaloniki Walking Tours, εκτός από τους παραπάνω περιπάτους, σας προσφέρει γαστρονομικές περιηγήσεις, εμπειρίες της πόλης- ρεμπέτικο, βαρδάρης, ντεπώ, σινε-περίπατο, αλλά και πολιτιστικά ταξίδια όπου μέσα από μια βιωματική εμπειρία γίνεται μια ιδιαίτερη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, την ταυτότητά της, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους.

Παράλληλα, η ομάδα δρα μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Rebrandt and the Cat, με διάφορα σεμινάρια για την τέχνη, τη λογοτεχνία, την ιστορία και άλλα πολλά ενδιαφέροντα που μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της thessalonikiwalkingtours

Καλές διαδρομές!

-iToocan Team

Πηγή: η επίσημη ιστοσελίδα της Thessaloniki Walking Tours και Rebrandt and the Cat  https://thessalonikiwalkingtours.com/

 Photo by Vianney CAHEN on Unsplash