Μπαλέτο στο κρεβάτι

Ακούγεται περίεργο ε? Κι όμως παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να τονώσετε και να δυναμώσετε όλο σας το σώμα με ασκήσεις μπαλέτου χωρίς καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας!

 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ;

Το μπαλέτο στο κρεβάτι είναι μια απαιτητική προπόνηση για όλο το σώμα:

-Βελτιώνει την ευλυγισία, τονώνει και ενδυναμώνει τους μυες.

-Ενισχύει τον πυρήνα της κοιλιακής χώρας και βελτιώνει τη στάση του σώματος

-Βελτιώνει την ισορροπίας και τον συντονισμό των μελων του σώματος

- Βελτιώνει την συνολική ψυχική υγεία, βοηθώντας στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

Λοιπόν, πώς να το δοκιμάσετε; Ξυπνήστε και ξεκινήστε. Το σπουδαίο είναι ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα άνετο κρεβάτι, ένα μαξιλάρι για να στηρίξετε την πλάτη και τον αυχένα σας και γυμνά πόδια ή παπούτσια μπαλέτου. Είναι προπόνηση που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ωστόσο θα προτείναμε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με αυτήν για μια τόνωση των μυών. Ιδίως εάν έχετε περιορισμένο χώρο, είναι μια εξαιρετική πηγή άσκησης και ευεξίας.

 

ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

  1. Θέσεις των ποδιών

Οι θέσεις των ποδιών στο στο μπαλέτο κρεβατιού είναι ένα θεμελιώδες μέρος της τεχνικής του κλασικού μπαλέτου που ορίζει τις τυπικές τοποθετήσεις των ποδιών στο πάτωμα και στο κρεβάτι. Η εκμάθηση της άρθρωσης των ποδιών έχει ως αποτέλεσμα καθαρές γραμμές και είναι ζωτικής σημασίας κατά την προετοιμασία για χορό en pointe. Αυτό θα βελτιώσει επίσης τη δύναμη της γάμπας και του κορμού. Για πιο δυνατά, κομψά πόδια, εξασκηθείτε στις πέντε βασικές θέσεις των ποδιών: 1η, 2η, 3η, 4η και 5η. Βεβαιωθείτε ότι ο λαιμός και το κεφάλι σας υποστηρίζονται καλά.

  1. Θέσεις των χεριών και των ποδιών

Οι κινήσεις των χεριών μιας μπαλαρίνας είναι αναμφισβήτητα το πιο ρευστό χαρακτηριστικό του χορού. Όπως ακριβώς υπάρχουν πέντε τυπικές θέσεις των ποδιών, υπάρχουν επίσης πέντε θέσεις για τα χέρια. Λειτουργώντας σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σώμα, τα χέρια παίζουν καθοριστικό ρόλο στο συντονισμό και την ισορροπία.

 

 

  1. Τέντωμα στάσης

Οι γλουτιαίοι και οι οπίσθιοι μηριαίοι προκαλούν τους μύες των εκτεινόντων μυών του υποστηρικτικού ποδιού και της πλάτης, καθώς και τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση του πυρήνα.  Αυτή η διάταση θα βοηθήσει επίσης στην αύξηση της ευλυγισίας της πλάτης σας, στη βελτίωση της στάσης και στην επιμήκυνση των τετρακέφαλων μυών.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα στο web πολλά βίντεο και άρθρα για το πως να το κάνετε σωστά ή πώς να εξελίξετε τις στάσεις σας. Ακόμα μπορείτε να βρείτε γενικότερα πληροφορίες για το μπαλέτο και να μπει στη ζωή σας δυναμικά και ευχάριστα. Πολλές από εμάς πιστεύουμε οτι εφόσον δεν ξεκινήσαμε σε μικρή ηλικία, δεν έχει νόημα να το επιχειρήσουμε. Ποτέ δεν είναι αργά για οτιδήποτε! Μια δοκιμή θα σας πείσει! Καλή αρχή!

 -iToocan Team

Πηγές:

 https://www.purewow.com/wellness/ballet-moves-from-bed

https://whateveryourdose.com/bedballet-the-ballet-workout-you-can-do-from-bed/

https://www.byrdie.com/ballet-moves-for-thighs-butt-hips

https://www.oneofus.gr/wellness/gimnastiki/9-askiseis-mpaletoy-gia-na-kaneis-monos-sto-spiti/

https://www.savoirville.gr/7-kiniseis-baletou-pou-tha-metamorfwsoun-to-swma-sou/

Photo by Alexandre Tsuchiya on Unsplash