Να χορεύετε καθημερινά!

Κάντε το δικό σας πάρτυ χορού κάθε μέρα! Απελευθερώστε την εσωτερική σας ‘ντίβα’ και τινάξτε όλες σας τις έγνοιες μακρυά! Η μουσική είναι ισχυρή και μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ένα φυσικό αντίδοτο απέναντι στα προβλήματα και στις αρνητικές μας σκέψεις. Η κίνηση του σώματος, απελευθερώνει ενδορφίνες, ευρύτερα γνωστές ως η ορμόνη της ευτυχίας. Μειώνει τους υποδοχείς του πόνου και μπορεί να σας αφήσει ένα φυσικό αίσθημα ευφορίας και γενικής ευεξίας.Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα οφέλη του χορού στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Οφέλη του χορού

- Νιώθουμε μια αίσθηση ελευθερίας καθώς τα άκρα μας μπορούν κινηθούν προς πάσα κατέυθυνση, απελευθερώνοντας τη λιμνάζουσα ενέργεια.

- Βελτιώνει τον συντονισμό μας, την ισορροπία και την ευλυγισία μας.

- Όταν χορεύουμε, παρατηρείται αυξημένη παραγωγή ορμονών και νευροδιαβιβαστών που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

- Η διαρκής επιτάχυνση και η επιβράδυνση κατά τη διάρκεια του χορού, αυξάνει την καρδιακό παλμό και την δραστηριότητα του μεταβολισμού.

- Ο χορός διευκολύνει την αύξηση παραγωγικού αρθρικού υγρού (φυσικό λιπαντικό που βοηθάει στην ομαλή κίνηση των αρθρώσεων).

- Βοηθάει στην μείωση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης.

- Ενισχύει τις γνωστικές μας ικανότητες, καθώς επηρεάζει περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη.

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης μας βοηθάει να διατηρούμε την σωματική και ψυχική μας υγεία. Έτσι και ο χορός ενισχύει την αυτοπεποίθησή και την αυτοεκτίμηση μας, μας αποφορτίζει και τελικά ενισχύει και την ψυχική μας υγεία. Τα πάντα στο σύμπαν έχουν ρυθμό, τα πάντα χορεύουν και τίποτα δεν είναι πιο αποκαλυπτικό από την κίνηση. Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις. Ο χορός είναι, εκτός των άλλων, ένας τρόπος έκφρασης, ακόμα και ότνα γίνεται μέσα στην κρεβατοκάμαρά μας.

Τι μουσική θα βάλετε σε ένα σόλο χορευτικό πάρτυ?

Εξαρτάται απόλυτα από το vibe που θέλετε να ενσαρκώσετε εκείνη την ημέρα!

Γιατί απλά μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε τραγούδι να λειτουργήσει για εσάς!

 -iToocan Team

Πηγές :

https://www.medicafeet.com/o-xoros-ofeli-stin-ygeia/

https://www.myprotein.gr/blog/proponisi/ofeli-xorou/

https://www.olemygreece.gr/o-horos-einai-zoi/

https://whateveryourdose.com/why-you-should-have-a-solo-dance-party-every-day/

Photo by Alexander Grey on Unsplash