Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι από τους πιο γνωστούς και διάσημους μαραθώνιους στον κόσμο. Καθιερώθηκε προς τιμήν του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος το 490 π.Χ έτρεξε από τον Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών. Πρόλαβε όπως γράφεται να φωνάξει "Νενικήκαμεν" και στη συνέχεια εξαντλημένος έπεσε νεκρός. Ο αγώνας του Μαραθωνίου αναβίωσε στη σύγχρονη εποχή και έγινε μέρος του προγράμματος των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Κλασικός ή Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι  διεθνής ετήσιος αγώνας και θεωρείται το κορυφαίο αθλητικό μαζικό γεγονός της χώρας, που διεξάγεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου και διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ. Είναι γνωστός για την εντυπωσιακή διαδρομή του-διαδρομή των 42.195μ.- η οποία περιλαμβάνει τη διέλευση από πολλά σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, καθώς και το τελείωμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα αρχαίο στάδιο που χρησιμοποιήθηκε στους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας προσελκύει δρομείς από όλο τον κόσμο και θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους μαραθωνίους λόγω της ιστορίας του και της μοναδικής διαδρομής του.

Γιατί να συμμετέχετε? Παρακάτω σκεφτήκαμε κάποια επιχειρήματα που μπορούν να σας πείσουν:

  1. Ιστορία και Πολιτισμός: Ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει βαθιές ιστορικές ρίζες και είναι συνδεδεμένος με την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία. Τρέχοντας στη διαδρομή του, θα διασχίσετε πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, κάνοντας την εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή.
  2. Αθλητική Πρόκληση: Ο μαραθώνιος αγώνας είναι γνωστός για τη δυσκολία του. Συμμετέχοντας, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα όρια της αντοχής σας και να επιτύχετε κάτι που απαιτεί αφοσίωση, προετοιμασία και στόχο.
  3. Υγεία και Ευεξία: Η προετοιμασία για έναν μαραθώνιο αγώνα απαιτεί προπόνηση και φυσική κατάσταση. Η συμμετοχή σας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία σας.
  4. Κοινωνική Εμπειρία: Οι αγώνες μαραθώνιου είναι επίσης μια ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να συνδεθείτε με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το τρέξιμο.

Το να τρέξετε στον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσετε ιστορία, κουλτούρα, υγεία και κοινωνική αλληλεπίδραση, κάνοντας τον αγώνα αυτόν μια αξέχαστη εμπειρία.

Πριν πάτε για τον αγώνα, περάστε μια βόλτα από το Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου για να δείτε και να κάνετε τις αγορές σας! H iToocan θα συμμετέχει και φέτος στην ΟΠΑΠ Marathon Expo 2023,την έκθεση του αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, 08-11 Νοεμβρίου. Σας περιμένουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Καλό Μaραθώνιο!

iToocan Team

(φωτογραφία από τον ελληνικό τύπο)