Ένα ημερολόγιο ευεξίας μπορεί να επηρεάσει θετικά την ψυχική σας υγεία. Η καταγραφή των συναισθημάτων και των εμπειριών σας είναι μια πρακτική ενσυνειδητότητας που βοηθά στη μείωση του στρες και στη διαύγεια. Η συνήθεια αυτή μπορεί να επίσης να σας βοηθήσει στο να δημιουργήσετε έναν ''χώρο'' αυτογνωσίας, ώστε να συνδεθείτε βαθιά με τα συναισθήματά σας, προωθώντας τον προβληματισμό και καθορίζοντας την αποδοχή αυτών των συναισθημάτων, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. 
Κάποια από τα οφέλη που μπορεί να έχετε από ένα ημερολόγιο:
- Βελτίωση της  συναισθηματική σας υγείας.
- Βοήθεια στην οργάνωση της σκέψης σας.
- Ενίσχυση της αυτογνωσίας.
- Διέγερση της δημιουργικότητά σας.
Η ομάδα της iToocan σας ενθαρρύνει να ξεκινήσετε, με κάποια τιπς για τα πρώτα σας βήματα :
1.Οργανώστε τις σκέψεις σας
Για ποιο θέμα θέλετε να γράψετε; Τι συμβαίνει; Πώς αισθάνεστε; Τι σκέφτεστε; Τι θέλετε;
2. Επανεξετάστε ή σκεφτείτε
Επανεξετάστε ή προβληματιστείτε. Κλείστε τα μάτια σας. Πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές. Συγκεντρωθείτε. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το "αισθάνομαι" ή "σήμερα"...
3.Διερευνήστε
Ερευνήστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Ξεκινήστε να γράφετε και συνεχίστε να γράφετε. Αν κολλήσετε, κλείστε τα μάτια σας και επαναφέρετε το μυαλό σας. Ξαναδιαβάστε αυτά που έχετε ήδη γράψει και συνεχίστε να γράφετε.
4.Χρονομετρήστε τον εαυτό σας
Γράψτε για 5-15 λεπτά. Γράψτε την ώρα έναρξης και την προβλεπόμενη ώρα λήξης στο πάνω μέρος της σελίδας. Αν έχετε ξυπνητήρι/χρονοδιακόπτη ρυθμίστε το. Προσπαθήστε να βρείτε έναν ευχάριστο χώρο, στον οποίο να κάθεστε αναπαυτικά, εκμεταλλευτείτε αυτή τη στιγμή και κάντε την μια στιγμή αυτοφροντίδας της ημέρας.
5. Κάντε ένα έξυπνο κλείσιμο
Τελειώστε διαβάζοντας ξανά αυτό που γράψατε και γράφοντας μια ή δύο προτάσεις: "Καθώς το διαβάζω αυτό, παρατηρώ-" ή "Γνωρίζω-" ή "Αισθάνομαι-". Σημειώστε τυχόν βήματα δράσης που πρέπει να ακολουθήσετε.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε, ανάλογα με το στυλ γραφής που σας ταιριάζει. Μένει να το δοκιμάσετε!
Καλή αρχή
Φιλικά
Η ομάδα της iToocan